1A << campus Kapellen en Stabroek

In 1A krijg je heel wat algemene vakken, maar ook vakken als STEM (wetenschap), burgerschap en maatschappij, kunst en creatie. Je krijgt les van verschillende leerkrachten. Het tempo in de klas ligt hoger dan in de basisschool en we verwachten van jou een grotere zelfstandigheid. Je krijgt ook talenturen: zo ontdek je waar je écht goed in bent. En zo kan je gemakkelijker een studiekeuze maken in de volgende jaren

Wat leer je

✓ algemene vakken 

✓ talenturen, waarin je écht ontdekt wat je talenten zijn (elektronica, dans en muziek, welzijn en haarzorg, CSI: wetenschappen, publishing, masterchef, metaal, ik kies voor mijn talent)

✓ kunst, sport, …

✓ STEM (wetenschap en techniek)

Chromebooks

Voor deze richting koop je, via de school, een eigen Chromebook aan. Dat biedt heel wat voordelen. Je kan meteen nota's typen tijdens de les én je hoeft niet meer te sleuren met handboeken.

VakAantal lesuren
Godsdienst / zedenleer2
Nederlands5
STEM (natuurwetenschappen, wiskunde en ruimtelijk bewustzijn) 8
STEM (techniek)2
Moderne vreemde talen (Frans en Engels)5
Mens en wereld2
Sport & gezondheid2
Kunst & creatie2
Talenturen3
Boost-uren (remediëren en verdiepen)2

Ervoor?

Je kunt starten in 1A als je ofwel:

  • een getuigschrift basisonderwijs hebt;
  • uit een onthaaljaar voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) komt, met akkoord van de toelatingsklassenraad.

Erna?

Na 1A kan je verder naar:

Onze leerlingen getuigen

suhail_1a
5/5

Suhail (13)

“In het 6de leerjaar studeerde ik goed en veel. Daarom koos ik voor 1A. Zo heb ik nadien nog veel mogelijkheden. We hebben 3 talenturen per week. Daarin leren we o.a. programmeren, de gevaren van internet en sociale media, hoe je je gevoelens uit enz. Zo kan je ontdekken wat je graag doet en goed kan. Ik vind sport ook heel leuk. Op campus Kapellen hebben we een nieuwe sporthal. Die is daar ideaal voor. Eerst was er wel eens ruzie in onze klas. Maar de leerlingbegeleidster hielp ons om alles op te lossen. Nu is de sfeer beter dan ooit.”