3 & 4 Elektriciteit - Auto << campus Kapellen

✓ Gaan werken

Wil je graag meer weten over personenwagens, lichte bedrijfsvoertuigen en fietsen? In deze studierichting leer je technische handelingen uitvoeren, met de nadruk op de elektriciteit ervan. Je krijgt ook voertuigelektronica. Je maakt kennis met verschillende materialen, gereedschappen, technieken, onderhoud en herstellingen (met of zonder ICT).

Wat leer je

✓ Je maakt kennis met de verschillende onderdelen van de auto. Je leert bumpers, deuren, de motorkap enz. (de)monteren en bewerken.

✓ Je leert veel over de elektriciteit / elektronica in een auto.

✓ Je leert over de verschillende onderdelen van een (elektrische) fiets. Je leert (elektrische) fietsen (de)monteren en herstellen.

✓ Je leert je informeren, tekeningen van elektrische installaties lezen.

Laptop

Voor deze richting gebruik je een laptop. Dat biedt heel wat voordelen. Je kan meteen nota's typen tijdens de les én je hoeft niet meer te sleuren met handboeken.

VakAantal lesuren
Levensbeschouwing2
Sport en gezondheid (L.O.)2
PAV10
Engels2
Elektriciteit basis9
Context auto9
1 cultuurproject per leerjaar
Totaal34

Ervoor?

Je kunt starten in 3 Elektriciteit – Auto als je geslaagd bent in 2A of in 2B.

Erna?

Als je geslaagd bent in 4 Elektriciteit – Auto kan je naar:

  • 5 Fietsinstallatie- en herstelling 
  • 5 Onderhoudsmechanica Auto
De richting Elektriciteit – Auto bereidt je voor om nadien meteen te gaan werken.

Onze leerlingen getuigen

lukman-3b-elektriciteit
5/5

Lukman (16)

“Vroeger wou ik graag automechanica doen. Maar toen ik een les elektriciteit volgde, vond ik dat eigenlijk veel leuker. Dat ligt me ook beter. Ik vind het fascinerend om een licht te doen branden enz. De leukste vakken vind ik technisch tekenen, PAV en LO. Later wil ik graag zelfstandig elektricien worden, of in dienst gaan bij een werkgever. Onze leerkrachten geven goed les en maken al eens grapjes.”