3 & 4 Zorg en welzijn << campus Kapellen en Stabroek

✓ Gaan werken

Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en werk je graag met mensen? Heb je belangstelling in het dagelijkse leven van gezonde én zieke mensen? Dan is de richting Zorg en welzijn iets voor jou. Je pakket algemene vakken is eerder beperkt en je leert voornamelijk al doende. 

Wat leer je

✓ Je leert veel over huishouding: gezonde, evenwichtige en eenvoudige maaltijden bereiden; het onderhouden van de woning, kleding en ander textiel.

✓ Je leert over sociale relaties, gezonde voeding en krijgt een basiskennis over ziekenzorg.

✓ Je leert mensen verzorgen. Of ze nu jong of oud zijn, man of vrouw… Het accent ligt hierbij op zelfzorg, mantelzorg en zorg binnen de eigen omgeving.

Chromebooks

Voor deze richting gebruik je een eigen Chromebook. Dat biedt heel wat voordelen. Je kan meteen nota's typen tijdens de les én je hoeft niet meer te sleuren met handboeken. Je koopt de Chromebook aan via de school.

VakAantal lesuren
Levensbeschouwing2
Sport en gezondheid (L.O.)2
PAV10
Engels2
Woon- en leefomgeving (huishoudkunde)4
Voeding4
Opvoedkunde5
Project (huishoudkunde/voeding/ mode/techniek)5
1 cultuurproject per leerjaar
Totaal34

Ervoor?

Je kunt starten in 3 Zorg en welzijn als je geslaagd bent in 2B Maatschappij en Welzijn.

Erna?

Als je geslaagd bent in 4 Zorg en welzijn, kan je naar:

De richting Zorg en welzijn bereidt je voor om nadien meteen te gaan werken.

Onze leerlingen getuigen

daimian-verzorging-voeding
5/5

Daimian (17)

“Ik wil later graag iets met kindjes doen en hen blij maken, bv. als animator. Ik vind het goed dat we zowel voeding als verzorging krijgen. Zo kan je goed kiezen. Het is altijd handig dat je goed voor jezelf en voor je gezin kan koken en kan zorgen. Tijdens de les verzorging leren we bv. hoe we strijken, de was opvouwen en hoe we met elkaar moeten omgaan. Vroeger deed ik houttechnieken, maar dat was niks voor mij. Deze richting is wel op mijn lijf geschreven. De leerkrachten zijn sociaal en tof en er is een goede sfeer op school.”