3B + 4B - Verzorging - voeding

Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en werk je graag met mensen? Heb je belangstelling in het dagelijkse leven van gezonde én zieke mensen? Dan is 3B – 4B Verzorging – Voeding iets voor jou. Je pakket algemene vakken is eerder beperkt en je leert voornamelijk al doende. 

Wat leer je

✓ Je leert veel over huishouding: gezonde, evenwichtige en eenvoudige maaltijden bereiden; het onderhouden van de woning, kleding en ander textiel.

✓ Je leert over sociale relaties, gezonde voeding en krijgt een basiskennis over ziekenzorg.

✓ Je leert mensen verzorgen. Of ze nu jong of oud zijn, man of vrouw… Het accent ligt hierbij op zelfzorg, mantelzorg en zorg binnen de eigen omgeving.

VakAantal lesuren
Godsdienst / zedenleer2
Engels2
Project algemene vakken6
Lichamelijke opvoeding2
Muzikale opvoeding1
Plastische opvoeding2
Voeding8
Gezinstechnieken11

Ervoor?

Je kunt starten in 3 B – Verzorging – voeding als je geslaagd bent in 2 B Maatschappij & Welzijn.

Erna?

Als je geslaagd bent in 4B Verzorging – voeding, kan je naar 5 B Verzorging.

Onze leerlingen getuigen

daimian-verzorging-voeding
5/5

Daimian (17)

“Ik wil later graag iets met kindjes doen en hen blij maken, bv. als animator. Ik vind het goed dat we zowel voeding als verzorging krijgen. Zo kan je goed kiezen. Het is altijd handig dat je goed voor jezelf en voor je gezin kan koken en kan zorgen. Tijdens de les verzorging leren we bv. hoe we strijken, de was opvouwen en hoe we met elkaar moeten omgaan. Vroeger deed ik houttechnieken, maar dat was niks voor mij. Deze richting is wel op mijn lijf geschreven. De leerkrachten zijn sociaal en tof en er is een goede sfeer op school.”