OKAN (Onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers) << campus Kapellen

In de OKAN-klas vangen we anderstalige leerlingen, die onlangs in België zijn aangekomen, op. We leren hen zo snel mogelijk Nederlands. Daarna stromen ze door naar de studierichting die het best aansluit bij hun talenten.

Wat leer je

✓ In het ‘onthaaljaar’ leren de leerlingen Nederlands en focussen we op integratie/inburgering. Ze leren ook omgaan met sociale en culturele verscheidenheid.

Een woordje van onze OKAN-leerkrachten

okanteam

“Welkom in Okan!

Woon je nog maar net in België en spreek je nog niet genoeg Nederlands? Of ben je tot nu in Franstalig België naar school geweest? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Bij ons in Okan krijg je een echt taalbad. Een hele week dompelen we je onder in de Nederlandse taal, zodat je je na enkele maanden vlotjes weet te redden.

Wanneer je er klaar voor bent, begeleiden we je na je taalbad naar een studierichting die bij je past.

We zijn een gezellige kleine school, dus bij ons ben je geen nummer, we hebben aandacht voor iedereen.

En ook jouw fysieke conditie vergeten we niet, want je krijgt ook nog twee uur sport per week.

Kom snel naar onze school in Kapellen, de bus en de trein stoppen hier vlakbij. Ons team van enthousiaste Okan-leerkrachten wacht op jou!”

Meer informatie?

Meer info vind je hier >>

Een van onze OKAN-leerkrachten getuigt

mevrouwcarolien
5/5

Mevrouw Carolien

“Ik ben al 5 jaar OKAN-leerkracht. Ik vind het vooral leuk dat leerlingen zo evolueren. Wanneer ze toekomen, kunnen ze niks in het Nederlands zeggen. Maar wanneer ze vertrekken, kan je echt al een gesprek met hen voeren. De meeste leerlingen komen uit Afghanistan of Syrië. We werken niet per leeftijd, maar met niveaugroepen. De leerlingen leren schrijven, spreken, luisteren enz. Soms komen oud-leerlingen ons nog eens bedanken voor wat ze geleerd hebben. Ze zijn zo dankbaar en dat motiveert enorm.”