Se-n-Se Esthetische lichaamsverzorging

Wil je graag meer leren over lichaams-, huid- en gelaatsverzorging, voetverzorging en grime? Dat kan tijdens deze Se-n-Se (secundair na secundair). Je krijgt weinig algemene vakken, maar wel heel veel praktijk. Je oefent in de school, in de goed uitgeruste praktijklokalen. Maar ook daarbuiten tijdens je stage. Met je klasgenoten baat je bovendien je eigen minionderneming uit en ontvang je echte klanten. 

Wat leer je

✓ Je specialiseert je op drie vlakken:

  • lichaams-, huid- en gelaatsverzorging via de studie van huid-, voedings- en dieetleer, lymfedrainage en ontspannende shiatsumassage
  • voetverzorging
  • grime

✓ Je leert deskundige raad geven en verantwoord doorverwijzen. En je leert vlot commercieel en klantgericht denken, met oog voor veiligheid, milieu en hygiëne. Je leert ook verkooptechniek.

✓ Je leert over de verplichtingen als zelfstandige, over aspecten van gezondheid, milieu en fiscaal-juridische aspecten.

✓ Je bouwt met je klas je eigen mini-onderneming.

✓ Je leert over verzorging met etherische oliën, klei en algenproducten, gecombineerd met drainage van het gelaat, shiatsumassage met aromatische oliën.

✓ Je leert technieken voor speciale maquillage (feestmaquillage met fantasie, kunstwimpers en kleuren van wimpers, face- en bodypainting, maquillage van speciale groepen als ballet, theater).

✓ Je leert over belichtingseffecten, transformaties (wijzigingen aan neus, mond, …), verschillen tussen mensentypes, littekens en brandwonden verbergen, karakter- en sprookjesgrime, kindergrime.

✓ Je leert speciale behandelingen als peeling, camouflage, lymfedrainage, relaxatie, figuurcorrectie, shiatsu en andere oosterse massages, kuurbehandelingen, thalassotherapie.

 

VakAantal lesuren
Bio-esthetiek (theorie)6
Bio-esthetiek (praktijk)14
Stage8

Ervoor?

Je kunt starten in Se-n-Se Esthetische lichaamsverzorging als je 

  • een diploma secundair onderwijs behaalde in een studierichting van hetzelfde studiegebied;
  • een diploma secundair onderwijs behaalde in een studierichting van een ander studiegebied, met akkoord van de toelatingsklassenraad;
  • als je slaagt in een toelatingsproef, met akkoord van de toelatingsklassenraad.

Erna?

Ben je geslaagd in Se-n-Se Esthetische lichaamsverzorging? Dan behaal je een certificaat van een opleiding secundair-na-secundair.

Je kan meteen aan het werk, bijvoorbeeld als schoonheidsspecialist(e), medewerker in een kuuroord, schoonheidsadviseur, of grimeur-kapper.

Of je kan eventueel nog verder studeren.

Onze leerlingen getuigen

gioia-schoonheidsverzorging
5/5

Gioia (17)

“Schoonheidsverzorging is echt mijn passie. Ik vind het leuk om mensen te helpen en hen met een leuk gevoel naar huis te laten gaan. Het is heel interessant om klanten te leren kennen, de verschillen in huidtypes te zien en met klanten in contact te zijn. We leren veel en de leerkrachten doen echt moeite om je te leren kennen. Later wil ik schoonheidsspecialiste worden.”